Breaking news

astynomia ellinopoihseis
A

Στην πρωτεύουσα της Κένυας στο Ναιρόμπι ένας αστυνομικός, αφότου αφαίρεσε τη ζωή της γυναίκας του, βγήκε στους δρόμους με το όπλο του ΑΚ-47 και αφαίρεσε τη ζωή άλλων 5 ανθρώπων, ενώ έπειτα αυτοκτόνησε

Οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν να διερευνήσουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε την εν λόγω κατάσταση. Συγκεκριμένα ο Φράνσις Ουάχομ, επικεφαλής της αστυνομίας στη περιοχή Νταγκορέτι του Ναϊρόμπι, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τον αριθμό των νεκρών, αλλά δεν διευκρίνισε κάτι παραπάνω σχετικά με αυτό. 

Στην έκθεση της η αστυνομία αναφέρει πως  «Ο αστυνομικός άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο μοτοσικλετιστές, ο ένας εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματά του την ώρα που του παρέχονταν πρώτες βοήθειες».

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters, μερικοί οργισμένοι κάτοικοι της περιοχής στην οποία σημειώθηκε το μακελειό έβαλαν αργότερα φωτιά σε λάστιχα διαμαρτυρόμενοι για ότι συνέβη. 

Αξίζει να αναφερθεί πως το 2010 ένας αστυνομικός στην πόλη Σιακάγκο, η οποία βρίσκεται 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ναϊρόμπι, σκότωσε 10 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων δύο συναδέλφων του. Εκπρόσωπος της αστυνομίας τότε, είχε δηλώσει ότι ο αστυνομικός προσπάθησε μετά το μακελειό να αυτοκτονήσει, αλλά δεν είχε άλλες σφαίρες και αναγκάστηκε να παραδοθεί στην αστυνομία.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις