Breaking news

INTIME
A

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αύριο, Τετάρτη, λόγω της κάλυψης της πανελλαδικής απεργίας των εκπαιδευτικών από την Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Ειδικότερα, μπορεί σήμερα, Τρίτη, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας, κρίνοντας παράνομη και καταχρηστική την απεργία της 23ης Οκτωβρίου που προκήρυξε η ΔΟΕ, ωστόσο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αυτό σημαίνει ότι σήμερα θα είναι κλειστά τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, ενώ οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια και αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την «πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ που έχει αιτήματα μεταξύ των άλλων τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις