Breaking news

INTIME
A

Κανονικά θα γίνει η αυριανή απεργία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), παρόλο που κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας, κρίνοντας παράνομη και καταχρηστική την απεργία της 23ης Οκτωβρίου που προκήρυξε η ΔΟΕ.

Ωστόσο, σε σχετική ανακοίνωση της, η ΔΟΕ τόνισε ότι η απεργία μαζί με τις πάνω από 50 απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα θα γίνουν κανονικά, αύριο, Τετάρτη, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει ήδη αίτημα επαναπροκήρυξης από την ΑΔΕΔΥ.

Η ΔΟΕ σημειώνει ότι: «Σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού, αφού φαίνεται πως δεν έχει άλλο τρόπο αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών και των δίκαιων αιτημάτων μας, τα υπουργεία Οικονομικών και «Παιδείας» προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την, προκηρυγμένη εδώ και καιρό, 24ωρη απεργία της ΔΟΕ. Είναι πρωτοφανές περιστατικό στη σύγχρονη ιστορία της ΔΟΕ».

«Αντί τα υπουργεία αυτά να λύσουν τα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, προβλήματα τα οποία η ΔΟΕ αναδεικνύει με την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση (π.χ. αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, δικαιώματα στους αναπληρωτές) προσπαθεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης» τονίζει η οικεία Ομοσπονδία.

Ενώ, επισημαίνει πως: «Οι εκπαιδευτικοί όπως είμαστε καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών (κάτι το οποίο επ’ ουδενί δεν ισχύει για το υπουργείο «Παιδείας») έτσι και τώρα θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας την απεργία, στην οργάνωση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή! Όλοι και όλες στην έκτακτη κινητοποίηση στις 13:00 το μεσημέρι στα δικαστήρια στην Ευελπίδων».

Καταλήγοντας, η ΔΟΕ αναφέρει πως: «Η απόπειρα φίμωσης της φωνής των εκπαιδευτικών, των δασκάλων του λαού δεν θα περάσει».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις