Breaking news

Γεράσιμος Ιάσονας Τέμπη
A

Επιστρέφει στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες ο Γεράσιμος – Ιάσονας, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της τραγωδίας των Τεμπών, ο οποίος νοσηλευόταν σε κλινική στο εξωτερικό. Δυστυχώς, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν στην κλινική αποκατάστασης στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τον κάνουν να ξυπνήσει από το βαθύ κώμα.

Η κατάστασή του παραμένει σταθερή, χωρίς κανένας γιατρός να μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα εξελιχθεί. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το TheNewspaper.gr, αποφασίστηκε η μεταφορά του πίσω στην Ελλάδα και η συνέχεια της νοσηλείας του σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Λάρισα, προκειμένου να συνεχίσει την αγωγή που του χορηγείται και η υποστήριξή του με ειδικά μηχανήματα.

Ο 22χρονος Βολιώτης φοιτητής δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του καθώς είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Ο άτυχος νέος εκσφενδονίστηκε από τη μοιραία αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα να μη χάσει τη ζωή του αλλά να συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κώμα από τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Κάλεσμα Νίκου Πλακιά «να βγούμε στους δρόμους»

Από την πλευρά του ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας της Χρυσής και της Θωμαΐς, των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στη σιδηροδρομική τραγωδία καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους προκειμένου να στηρίξει τον αγώνα των οικογενειών για δικαίωση. 

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του, τις επόμενες ημέρες οι οικογένειες αναμένουν κρίσιμες απολογίες στο ανακριτικό κομμάτι της υπόθεσης. Αρχές Νοεμβρίου και περιμένοντας την κατάλληλη ημερομηνία οι οικογένειες θα ενημερώσουν για το που και το πότε. 

Ο Νίκος Πλακιάς καλεί τον κόσμο να βγει στο δρόμο καθώς, όπως αναφέρει, «εσείς θα είστε η αιχμή του δόρατος. Χωρίς εσάς δυστυχώς θα είναι πολύ πιο δύσκολα όσο και αν προσπαθήσουμε οι οικογένειες. Και γνωρίζετε ότι έχουμε προσπαθήσει παρά πολύ». 

«Οι αγκαλιές μας προς τους δικούς μας χάθηκαν για πάντα. Πρέπει να είστε όλοι εκεί όχι για εμάς αλλά για αυτές τις αγκαλιές», καταλήγει. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις