Breaking news

Καιρός: Έρχεται εβδομάδα ψύχρας, βροχών και ξεροβοριού
A

Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες και οι ενισχυμένοι άνεμοι θα διατηρηθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). 

Πιο συγκεκριμένα, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το πρωί πιθανώς στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 23 με 25 και τοπικά στα Δωδεκάννησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες και στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικόί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τρίτη, στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικόί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βορειοανατολικά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ μόνο στην Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και μόνο στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις