Breaking news

φθινόπωρο στην Αθήνα
A

Επιστροφή σε φθινοπωρινές θερμοκρασίες «βλέπει» η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από σήμερα που θα κορυφωθεί αύριο, Πέμπτη. Σήμερα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά: Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 25 με 26 και στη νότια Κρήτη τοπικά τους 27 βαθμούς Κελσίου. 

Πιο αναλυτικά, σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το μεσημέρι θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και τα θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά από τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά από τις βραδινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

«Βουτιά» της θερμοκρασίας από αύριο

Αύριο, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως στα ανατολικά και νότια) προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία καθώς και την ανατολική Στερεά (κυρίως τα δυτικά τμήματα) μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5, στα νοτιοδυτικά τμήματα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία. Στα δυτικά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στο Ιόνιο από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νησιά του Αιγαίου γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7, πρόσκαιρα στα νότια τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονία και της Θράκης) θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο νότιο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις