Breaking news

INTIME
A

«Βαθαίνει» η αντιπαράθεση της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, κας Μαρίας Καρυστιανού και του κ. Νίκου Πλακιά σχετικά με την ύπαρξη εισιτηρίου στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, που θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, με την πρώτη να αποστέλλει εξώδικό στον δεύτερο. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Πλακιά, η κα Καρυστιανού απέστειλε εξώδικο στον ίδιο και στον αδελφό του λόγω της αναφοράς τους για τη λειτουργία του «Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών».

«Η Μάνα των Τεμπών έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά. Ντρέπομαι. Πώς θα βρεθείς με την Σοφία και την Μάρθα στα δικαστήρια; Πώς θα τις αντικρίσεις;» τονίζει ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών, που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, απευθυνόμενος στη μητέρα της Μάρθης, που ήταν επιβάτιδα στο ίδιο τρένο και έχασε κι εκείνη τη ζωή της. 

Στο εξώδικο, που απέστειλε η κα Καρυστιανού στον κ. Πλακιά και στον αδελφό του αναφέρεται αρχικά πως: «Δυστυχώς, τα τραγικά γεγονότα που αφορούν τη δολοφονία των παιδιών μας οδήγησαν να συναντηθούν οι πορείες της ζωής μας, ενώ βέβαια οι έως τότε επιλογές μας αλλά και οι προφανείς διαφορές των χαρακτήρων μας θα καθιστούσαν κάτι τέτοιο αδιανόητο».

Η κα Καρυστιανού κατηγορεί τον κ. Πλακιά και τον αδελφό του πως στόχος τους είναι να υπονομεύσουν τη συλλογική δράση, ενώ επισημαίνει πως «δεν θέλουν ή δεν μπορούν» να κατανοήσουν τον σκοπό της, ανεβάζοντας έτσι τους τόνους.

«Από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκατε στο προσκήνιο, εσείς και η μικρή ομάδα που φαίνεται να ταυτίζεται με τις απόψεις σας έως σήμερα, προκαλέσατε διχασμό, αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις όλων και την τάση να νεμηθείτε τη συλλογική δράση, κατά τρόπο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε και να υπηρετήσετε τους στόχους που έχουμε θέσει δημιουργώντας τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών, του οποίου, νομίζω, δεν έχετε μπει στον κόπο να διαβάσετε το καταστατικό», τονίζεται στο εξώδικό.

Αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού ώστε να μην δοθεί άδεια διεξαγωγής της συναυλίας με αντίτιμο από τον δικηγόρο του κ. Πλακιά

Ο δικηγόρος του κ. Πλακιά, κ. Λεωνίδας Κούμπουρας κατέθεσε αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού ώστε να μην δοθεί άδεια διεξαγωγής της συναυλίας για τα Τέμπη με αντίτιμο.

Μάλιστα, δήλωσε πως ο πελάτης του δεν έχει καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί η συναυλία, χωρίς όμως εισιτήριο.

«Καταθέσαμε αίτημα ώστε να μεταρρυθμιστεί αυτή η απόφαση, να μην δοθεί άδεια διεξαγωγής της συναυλίας με αντίτιμο. Να δοθεί άδεια για τη συναυλία, αλλά χωρίς αντίτιμο. Όπως οι καλλιτέχνες θέλουν να συνεισφέρουν αφιλοκερδώς, έτσι λοιπόν και οι θεατές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς για να τιμήσουν τη μνήμη των παιδιών. Αποκλειστικά, όχι όμως για κρυμμένους σκοπούς τους οποίους αναγκάζεται η κ. Καρυστιανού να αποκαλύψει κατόπιν παρέμβασης του κ. Πλακιά. Αναγκάστηκε ο κ. Πλακιάς να κάνει μια παρέμβαση και στη συνέχεια διευκρίνησε η κ. Καρυστιανού. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα», είπε ο δικηγόρος του Νίκου Πλακιά, μιλώντας στο OPEN.

Νωρίτερα, ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να στείλει εξώδικα στους καλλιτέχνες εάν πραγματοποιηθεί η συναυλία και να κάνει ασφαλιστικά μέτρα.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Θα στηρίζω τέτοιες συναυλίες ακόμα και αν μείνει μια οικογένεια

Ανάρτηση για τη μεγάλη συναυλία-μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, η οποία προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και δημιούργησε διαφωνίες και διενέξεις από εκεί που κανείς δεν το περίμενε, έκανε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, έχει δώσει τον λόγο του στους συμπολίτες-συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που ήρθαν σε επαφή μαζί του εδώ και καιρό και του ζήτησαν να συμμετάσχει σε συναυλία για τη στήριξη του δύσκολου αγώνα τους για δικαιοσύνη.

«Θα συνεχίζω να τους στηρίζω είτε είναι όλοι μαζί είτε μείνει έστω και μια μόνο οικογένεια. Είτε στο Καλλιμάρμαρο είτε οπουδήποτε αλλού» επισημαίνει.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις