Breaking news

INTIME
A

Από ημεδαπό που πραγματοποιούσε κάπνισμα σε μελίσσια φαίνεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή, στην Κορινθία, και πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Ροζενά Ξυλοκάστρου.

Ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε θερμές εργασίες (κάπνισμα μελισσιών), που εκτελέστηκαν την ημερομηνία εκδήλωσης της πυρκαγιάς της 29ης Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή Ροζενά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και πλησίον της έναρξής της, σε χρονική εγγύτητα προς την εκδήλωσή της και ενώ στην περιοχή ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν επιπέδου τέσσερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), συγκεντρώνει τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Κάηκαν 65.000 στρέμματα λόγω της φωτιάς στην Κορινθία 

Στάχτη έγιναν 65.000 στρέμματα μέχρι και το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή, στην Κορινθία, και πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Ροζενά Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Η φετινή πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη αυτής της περιόδου, όπως αναφέρει το Meteo. Επιπλέον, από το 2010 μέχρι φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα, επιφάνεια η οποία αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής επιφάνειας της ΠΕ Κορινθίας.

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται όλες οι πυρκαγιές που έχουν επηρεάσει την Π.Ε Κορινθίας από το 2010 μέχρι και σήμερα:
 

Φωτιά στην Κορινθία: Ανυπολόγιστο το μέγεθος της καταστροφής - Κάηκαν 65.000 στρέμματα

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις