Breaking news

Φωτιά στην Κορινθία: Ανυπολόγιστο το μέγεθος της καταστροφής - Κάηκαν 65.000 στρέμματα
A

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα των καμένων που αφήνει πίσω η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία, που εξακολουθεί να έχει διάσπαρτες εστίες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) η πρόσφατη δασική φωτιά στην Κορινθία επηρέασε περίπου 65.000 στρέμματα μέχρι και το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024.

Η φετινή πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη αυτής της περιόδου, όπως αναφέρει το Meteo. Επιπλέον, από το 2010 μέχρι φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα, επιφάνεια η οποία αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής επιφάνειας της ΠΕ Κορινθίας.

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται όλες οι πυρκαγιές που έχουν επηρεάσει την Π.Ε Κορινθίας από το 2010 μέχρι και σήμερα:

Φωτιά στην Κορινθία: Ανυπολόγιστο το μέγεθος της καταστροφής - Κάηκαν 65.000 στρέμματα

Χωρίς νερό οι κάτοικοι της Καλλιθέας

Στην Καλλιθέα Ευρωστίνης, χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες και δάσος κάηκαν. Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και, όπως λένε, τα περισσότερα από τα ελαιόδεντρά τους παραδόθηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν ακόμη νερό, αφού δεν έχουν αποκατασταθεί τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά, λόγω του ανάγλυφου και του δύσβατου της περιοχής που καθιστούσε πολύ δύσκολη την πρόσβαση στις πυροσβεστικές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ώστε να επιχειρήσουν με ακρίβεια.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, ωστόσο, σήμερα ευνοούν τις προσπάθειες κατάσβεσης που συνεχίζονται από τις ενισχυμένες και από την Ιταλία και Κροατία πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να σβηστούν και οι τελευταίες διάσπαρτες μικρές εστίες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι εστίες είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε ενίσχυση και των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο, οι οποίες πλέον έχουν φτάσει τους 570 πυροσβέστες με 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν από αέρος να επιχειρούν 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό, και 4 αεροπλάνα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις