CLOSE

Breaking news

INTIME
A

Απίστευτο κι όμως.... Ελληνικό είναι το γεγονός ότι σε φορεία κοιμούνται οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, καθώς ο Δήμος διέκοψε τη δημοτική συγκοινωνία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου, η δημοτική συγκοινωνία, που μεταφέρει τους πολίτες από το νοσοκομείο σε μέσο σταθερής τροχιάς, μετά τις 8 και 30 το βράδυ, με αποτέλεσμα όσοι σχολούν ή ξεκινούν βάρδια μετά από αυτή την ώρα, θα πρέπει να περπατήσουν για μία ώρα, ή να πάρουν ταξί, πληρώνοντας από επτά μέχρι 10 ευρώ για να πάρουν ταξί. 

Όπως κατήγγειλε στον «Ριζοσπάστη», το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω σωματείου, κ. Ανδρέας Σαμαρίδης, «Οι συγγενείς των ασθενών αναγκάζονται να πληρώνουν ταξί. Δύο ηλικιωμένοι χτες, αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν στα ΜΜΜ μέσα στο βράδυ, γιατί δεν είχαν λεφτά για ταξί. Οι νοσηλευτές αναγκάζονται να κοιμούνται σε φορεία, γιατί την άλλη μέρα είναι πρωινοί και ο χαμηλός μισθός τους δεν φτάνει ούτε για τα αναγκαία. Το ίδιο ισχύει και για τη βραδινή βάρδια (νοσηλευτές, καθαρίστριες, σεκιούριτι) που πρέπει να περπατήσουν μία ώρα προτού πιάσουν δουλειά και δεν γίνεται να πληρώνουν 7 και 10 ευρώ σε ταξί κάθε βράδυ»

Ο λόγος της διακοπής της συγκοινωνίας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι ότι δεν έχει λάβει τα απαραίτητα κονδύλια από την Περιφέρεια. 

Τις κινητοποιήσεις του οικείου Σωματείου για το σοβαρό αυτό ζήτημα, αναμένεται να στηρίξει και η  «Λαϊκή Συσπείρωση» Αμαρουσίου, που ενημερώθηκε για την υπόθεση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις