CLOSE

Breaking news

Καλοκαίρι στην Αθήνα
A

Μίνι καλοκαίρι αναμένεται ξανά από σήμερα στη χώρα μας, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν και ίσως ξεπεράσουν και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Η καλοκαιρία θα διατηρηθεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο, οπότε αναμένεται οι παραλίες να γεμίσουν και πάλι. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

 

 

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στο Ιόνιο και την Ήπειρο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, στο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε προβλέπεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων 6 μποφόρ. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη χώρα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, αρχικά σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία σε όλα τα βόρεια τμήματα της χώρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού με αυξημένες νεφώσεις, σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά μετά το μεσημέρι 6 μποφόρ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις