CLOSE

Breaking news

κακοκαιρια βροχή
A

Άστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρα προβλέπει και για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική σήμερα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 19 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου και και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά περιόδους σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες τοπικά έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους εντονότερα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά τους 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, (πλην της Θράκης) καθώς και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, αρχικά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κρήτη με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά, (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης).

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις