CLOSE

Breaking news

INTIME
A

Εντυπωσιακό θα είναι το φαινόμενο που θα δουν στον ουρανό σήμερα, Τρίτη, το βράδυ, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ελλάδας, καθώς η υπερπανσέληνος πρόκειται να συμπέσει με μερική έκλειψη της σελήνης. 

Ειδικότερα, τον ουρανό θα φωτίσει τον ουρανό από σήμερα, Τρίτη, το βράδυ, μέχρι αύριο, Τετάρτη, τα ξημερώματα, η δεύτερη υπερπανσέληνος του έτους, που φέρει το όνομα πανσέληνος του καλαμποκιού.

Εκτός από την υπερπανσέληνο, σήμερα, το βράδυ αναμένεται και μερική έκλειψη της σελήνης, καθώς η Γη θα περάσει ανάμεσα από τον Ήλιο και το φεγγάρι, ρίχνοντας τη σκιά της στην επιφάνεια του φεγγαριού. Η πανσέληνος θα έχει μια ελαφρά κόκκινη απόχρωση ενώ θα περνάει μέσα από τη σκιά της Γης.

Σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική, αλλά και σε μεγάλα τμήματα της Ασίας και της Βόρειας και Νότιας Αμερικής θα είναι ορατό αυτό το σπάνιο, αστρονομικό φαινόμενο. 

Από πού προέρχεται το όνομα της πανσέληνου 

Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου ονομάζεται και πανσέληνος του καλαμποκιού. Σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac, τα ονόματα των πανσελήνων προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών των Ιθαγενών Αμερικανών. Η ονομασία της πανσελήνου του Σεπτεμβρίου προέρχεται από τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ όπου υπάρχουν φυτείες καλαμποκιού. Η ονομασία προέκυψε επειδή τον Σεπτέμβριο, κοντά στην ισημερία (22 Σεπτεμβρίου 2024), ξεκινά η συγκομιδή καλαμποκιού.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις