CLOSE

Breaking news

Αποφυλακίζεται με όρους ο Απόστολος Λύτρας
A

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το πρωί της Πέμπτης. Ο γνωστός ποινικολόγος βρισκόταν στην φυλακή από τα μέσα Ιουνίου για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. 

Η εξέλιξη αυτή ήρθε καθώς το δικαστικό συμβούλιο διέταξε την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα στο εδώλιο για πλημμέλημα και συγκεκριμένα για επικίνδυνη σωματική βλάβη στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, μετατρέποντας την αρχικά κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για την οποία του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο ποινικολόγος θα είναι ελεύθερος μέχρι την δική αφού το δικαστικό συμβούλιο αίρει την προσωρινή κράτηση του.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Οι όροι που επιβάλλονται στον Απόστολο Λύτρα είναι:

  • απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων,
  • απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων. Ταυτόχρονα, σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή  δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.

Επίσης, διατάσσει τον κ. Λύτρα να λάβει μέρος σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε ζητήματα αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα να αφεθεί ελεύθερος υποστήριξε με υπόμνημά της τον Αύγουστο και η σύζυγός του, η οποία ζήτησε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την αποφυλάκιση υπό όρους του Απόστολου Λύτρα, έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον της ανήλικης κόρης τους και την ανάγκη επικοινωνίας της μαζί του.

«Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα» σημείωνε. Ωστόσο, η 37χρονη δεν υπαναχωρούσε από την υποστήριξη της κακουργηματικής κατηγορίας που του έχουν απαγγείλει οι εισαγγελικές αρχές για τον άγριο ξυλοδαρμό της.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις