CLOSE

Breaking news

Κακοκαιρία
A

Πλησιάζει τη χώρα μας το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο που προκαλεί την κακοκαιρία «Atena» στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από σήμερα, βράδυ Δευτέρας μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης. 

Η κακοκαιρία «Atena» θα φέρει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Όπως προειδοποιεί ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα την Τρίτη, ενώ δημοσιεύει και ένα βίντεο με χάρτες της κακοκαιρίας:

Πότε και πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Από σήμερα βράδυ Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

3. Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

4. Από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2024 στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε πως κινείται η κακοκαιρία πατώντας play στον χάρτη:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις