CLOSE

Breaking news

καιρός
A

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Πέμπτη, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα. 

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα:

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί  2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με λίγες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες τοπικούς όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και τοπικά στα νότια τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, στο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα, από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια το μεσημέρι - απόγευμα, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο  καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 31 με 33 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 με 34 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στα ανατολικά ηπειρωτικά αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις