CLOSE

Breaking news

Αθήνα
A

Στο πρώτο φθινοπωρινό σύστημα που αναμένεται να φθάσει στη χώρα μας τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς. 

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στα social media ο έγκριτος μετεωρολόγος έγραψε:

Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες (σήμερα κυρίως Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο).

Την Παρασκευή στο βόρειο Ιόνιο και πιθανόν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα πιθανόν ισχυρές (θα το δούμε καλύτερα αύριο).Στην υπόλοιπη χώρα το μεσημέρι απόγευμα αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια. 

Το Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. 

Την Κυριακή στη κεντρική Μακεδονία  Ανατολική Θεσσαλία τοπικές βροχές κατά διαστήματα και το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά. 

Τη Δευτέρα και Τρίτη υπάρχει ένα χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά και το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είναι το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές, κυρίως δυτικά τα κεντρικά τα βόρεια και Ανατολικό Αιγαίο , αλλά έχουμε καιρό ακόμη για ασφαλέστερες προγνώσεις .  

Όλες τις μέρες άνεμοι το πολύ 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις