CLOSE

Breaking news

Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη φωτιά που μαίνεται 28 μέρες
A

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την καταστροφική πυρκαγιά που καίει εδώ και 28 ημέρες στο Όρβηλο όρος θα καταθέσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών στην Εισαγγελέα. 

Στην μηνυτήρια αναφορά του, καταγγέλλεται πως η φωτιά «κατακαίει επί ένα σχεδόν μήνα παρθένο και προστατευμένο δάσος, χωρίς να υπάρξει, καμία σοβαρή προσπάθεια αναχαίτισης ή κατάσβεσης της πυρκαγιάς».

«Στο δράμα που βιώνουν οι κάτοικοι της ακριτικής μας περιοχής στα βόρεια σύνορά μας, αλλά μαζί με αυτούς και όλοι οι Σερραίοι, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι» σημειώνει.

Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων: «Μας ξέχασαν»

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να αποδοθούν ευθύνες για την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή», δηλώνει με ανάρτησή του σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου.

Πέρασε στη Βουλγαρία η φωτιά

Να σημειωθεί πως, η φωτιά πέρασε και στη Βουλγαρία ενώ το μεγάλο πρόβλημα για την αντιμετώπισή της είναι ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, αφού υπάρχει μη χαρτογραφημένο ναρκοπέδιο και έχουν σημειωθεί εκρήξεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, η φωτιά σιγοκαίει έρπουσα, χωρίς φλόγα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επεμβαίνουν όπου και στο βαθμό που μπορούν.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις