Εκτενή ήταν τα ρεπορτάζ που κάλυψαν την φωτιά που έκαψε την ανατολική Αττική αφήνοντας πίσω μία νεκρή, στάχτες και αποκαΐδια. Την ίδια ώρα όμως μία φωτιά στη βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να καίει για 23 (!) ολόκληρες ημέρες. Οι κάτοικοι στις γύρω περιοχές αγωνιούν για το πύρινο μέτωπο στη Σιντική Σερρών που έχει κάψει 26.000 στρέμματα παρθένου δάσους στο όρος Όρβηλος.
Οι κάτοικοι ζητούν να επιστρέψουν τα εναέρια μέσα για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα που έχει καταστρέψει τη μεγαλύτερη έκταση που έχει καταστραφεί μέχρι στιγμής φέτος, όπως λένε, από πυρκαγιά. Η φωτιά παρουσίαζε διακυμάνσεις στο πέρασμα των ημερών, ενώ πολλές φορές αφέθηκε απλώς στην τύχη της... Είχε τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο υπάρχουν συχνά αναζωπυρώσεις.
Ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Τάτσιος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» για τη φωτιά. «Ο Δήμος Σιντικής έχει αρκετά βουνά. Το όρος Όρβηλος έχει καεί σχεδόν ολοσχερώς. Έχει κάψει το πευκοδάσος πάνω από το Αχλαδοχώρι που είχε καεί και πριν από 20 χρόνια. Ακούγονται εκρήξεις από πολεμικό υλικό που παρέμεινε εκεί από τον πόλεμο. Υπήρχαν αχαρτογράφητα ναρκοπέδια στην περιοχή. Όσες φορές προσπάθησε η Πυροσβεστική να πάει εκεί, ακούστηκαν εκρήξεις και επειδή προέχει η ανθρώπινη ζωή οπισθοχώρησαν. Για να γίνει η ανάσχεση της φωτιάς, ήταν τα εναέρια μέσα. Επί 20 ημέρες προσπαθούσαν να την περιορίσουνε αλλά αυτήν την εβδομάδα δεν έγινε προσπάθεια. Καταλαβαίνουμε ότι έχει πολλές φωτιές αλλά και εδώ πάνω από 20.000 στρέμματα έχουν καεί και είμαστε ανήσυχη για την επόμενη μέρα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Η φωτιά πέρασε στη Βουλγαρία, και έχουν ζητήσει εναέρια μέσα από Γαλλία, Ιταλία, και από Σουηδία. Κινητοποιήθηκε η τοπική κοινωνία και ζητήσαμε κάποια πράγματα από το υπουργείο για να μην έχουμε τα ίδια. Ζητάμε τη διασφάλιση. Πριν από 10 ημέρες φτάσαμε ένα βήμα προς τη εκκένωση του χωριού Αχλαδοχώρι και αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής. Ζητάμε από το υπουργείο να γίνει ακόμα ένας δρόμος που να συνδέει τα χωριά για να μην θρηνήσουμε ζωές. Πρέπει να γίνουν συστήματα πυρανίχνευσης. Ζητάμε από το υπουργείο να μας εντάξει στις περιοχές με υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιά».