CLOSE

Breaking news

Συγκλονίζει πυρόπληκτος από το Χαλάνδρι: «Ό,τι φοράω είναι όλη μου η περιουσία»
A

Σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι είδαν κόπους χρόνων να τυλίγονται στις φλόγες και να καταστρέφονται ολοσχερώς.

Σπίτια, στρέμματα, οικόπεδα και ζώα χάθηκαν μέσα στην πύρινη λαίλαπα, αφήνοντας ανθρώπους να μετρούν τις πληγές τους και να αναρωτιούνται αγωνιωδώς για την επόμενη μέρα της καταστροφής.

Πυρόπληκτος από το Χαλάνδρι καταγγέλλει την αδιαφορία των κρατικών φορέων

Όπως καταγγέλλει ο κ. Σάκης, του οποίου το σπίτι στο Χαλάνδρι κάηκε στην καταστροφική φωτιά, δύο μέρες τώρα δεν τον έχει προσεγγίσει κανένας αρμόδιος ούτε για να καταγράψει τη ζημιά στο σπίτι του, ούτε για να τον ενημερώσει για το πού θα μείνει και τι αποζημίωση θα λάβει.

«Με φιλοξενεί ένας φίλος, για δύο βράδια. Από σήμερα δεν μπορεί, οπότε είμαι στον αέρα. Περιμένουμε έναν αρμόδιο να έρθει, να μας πει τι αποζημιώσεις μπορούμε να λάβουμε. Το σπίτι είναι καμένο ολοσχερώς. Είμαστε στην αναμονή», δήλωσε αρχικά ο ίδιος.

Αναφορικά με τα διάφορα ξενοδοχεία που ακούστηκε ότι θα εξυπηρετούσαν τους πυρόπληκτους, είπε: «Δεν πέρασε κανείς να μας πει κάτι για το πού θα μείνουμε. Πρέπει να ψάχνουμε δεξιά – αριστερά για να τα μάθουμε; Δεν πέρασε κανένας ούτε για αστείο. Κανένα ενδιαφέρον, τώρα πώς λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορώ να το καταλάβω», συνέχισε.

«Ό,τι φοράω είναι όλη μου η περιουσία»

«Δεν έχω τίποτα στην κυριολεξία, ό,τι φοράω είναι όλη μου η περιουσία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως καήκαμε μέσα σε μία πόλη, ανεπίτρεπτο. Αδιαφορία από παντού και κανένας αρμόδιος δεν περνάει να δει τι γίνεται.

Υπάρχουν άνθρωποι που τα σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς. Οι γείτονές μου είναι κάπου σε ένα ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Δύο μέρες δεν έχει πατήσει κανένας αρμόδιος», κατέληξε ο κ. Σάκης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις