CLOSE

Breaking news

INTIME
A

Κλειστοί θα παραμείνουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Ανατολικής Αττικής και το Μουσείο Μαραθώνα, όπως ανακοίνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής του υπουργείου Πολιτισμού.

Ειδικότερα, για προληπτικούς λόγους και κυρίως λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας, από πυκνό καπνό που καλύπτει όλο το παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Αττικής, οι αρχαιολογικοί χώροι και το Μουσείο Μαραθώνα θα παραμείνουν, προς το παρόν, κλειστά. Το κοινό έχει ενημερωθεί μέσω της ιστοσελίδας της ΕφΑΑνΑτ.

Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωση, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής ανέφερε πως η πυρκαγιά, που ξέσπασε την Κυριακή 11 Αυγούστου, στην Αττική, δεν προκάλεσε βλάβες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνος και στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Μαραθώνος (Ραμνούς, Τύμβος Αθηναίων, ιερό Αιγυπτίων θεών στην Μπρεξίζα, Νέας Μάκρης).

Επισημαίνεται ότι οι προαναφερόμενοι χώροι βρίσκονται σε απόσταση από τα σημεία όπου εξελίχθηκε η πυρκαγιά. Στον αρχαιολογικό χώρο του Διονύσου (Ικάριον) δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα πρόσβασης, ώστε να γίνει αυτοψία. Ωστόσο σημειώνεται ότι οι χώροι ήταν εξαντλητικά καθαρισμένοι και αποψιλωμένοι.

Όσον αφορά στα διάσπαρτα μεμονωμένα ορατά ή και ιστάμενα μνημεία αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, εντός των ορίων των Δήμων Μαραθώνος, Διονύσου και Πεντέλης, θα ακολουθήσει διενέργεια αυτοψιών, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις