CLOSE

Breaking news

INTIME
A

Δωρεάν θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν οι πολίτες το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 19 Αυγούστου. 

Ειδικότερα, λόγω των εκδηλώσεων της Πανσελήνου του Αυγούστου που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού, τη Δευτέρα, από τις 18:30 το απόγευμα έως τις 23:00 το βράδυ, θα προσφέρει ελεύθερη είσοδο για το κοινό που επιθυμεί να το επισκεφθεί.

Την Τρίτη, 20 Αυγούστου, στις 20:30 στο αίθριο του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση ανατολικής μουσικής των Πάνου Σκουτέρη, (κλαρινέτο, καβάλ, φωνή) και Arash Badie (ιρανικό ταρ).

Η εκδήλωση βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και συμπεριλαμβάνει ρεπερτοριακά λατρευτική αλλά και λαϊκή μουσική από την ελληνική-βυζαντινή, την περσική, οθωμανική και την αραβική παράδοση.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από πενήντα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ άλλοι τόσοι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις