CLOSE

Breaking news

Copernicus: Τραγικό το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας στην Αττική - Πάνω από 40 χλμ. καμένης γης
A

Τις τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Αττική που ξέσπασε από το απόγευμα της Κυριακής και όπως καταγράφεται οπτικά στο ευρωπαϊκό δορυφορικό πρόγραμμα Copernicus, έχουν ήδη καεί δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ενώ το μήκος της ξεπερνάει τα 40 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται πως, εκτός ελέγχου βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα πύρινα μέτωπα στη βορειοανατολική Αττική. Πιο συγκεκριμένα, σε πύρινο κλοιό είναι η Νέα και η Παλαιά Πεντέλη και τα Βριλήσσια, ενώ συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις σε Γραμματικό και Μαραθώνα.

Copernicus: Τραγικό το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας στην Αττική

Σε ανάρτησή της η υπηρεσίας αναφέρει ότι χθες  ξέσπασε πυρκαγιά στον Βαρνάβα, στα βορειοανατολικά της Αθήνας και εξαπλώθηκε γρήγορα καλύπτοντας την πόλη με πυκνό καπνό.

«Ταξίδεψαν» 300 χιλιόμετρα οι καπνοί

Σημειώνεται ότι το meteo κατέγραψε τη διασπορά του καπνού από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στη βορειοανατολική Αττική.

Η μεγάλη διασπορά του καπνού της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη αποτυπώνεται στη δορυφορική εικόνα από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο METEOSAT-11, που επεξεργάστηκε το Αστεροσκοπείο. Η απόσταση στην οποία έχει μεταφερθεί νοτιοδυτικά ο καπνός εκτιμάται σε περισσότερα από 300 χιλιόμετρα.

Στη δορυφορική εικόνα είναι επίσης εμφανής και η διασπορά του καπνού από τη δασική πυρκαγιά στο Μενοίκιον Όρος του νομού Σερρών.

«Ταξίδεψαν» 300 χιλιόμετρα οι καπνοί από το πύρινο μέτωπο της Αττικής
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις