CLOSE

Breaking news

Φωτιά
A

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση από το πύρινο μέτωπο στην ανατολική Αττική η οποία κατεβαίνει προς το κέντρο και τα νότια προάστια. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως εκκενώνεται το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Η φωτιά έχει φτάσει στην συμβολή της οδού Αναπαύσεως με τη λεωφόρο Πεντέλης

Την ίδια ώρα η φωτιά έχει φτάσει σε Νέα και Παλαιά Πεντέλη, όπου καίγονται σπίτια. 

Εκκενώνονται τα βόρεια Βριλήσσια

Μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί η περιοχή Κρασά στα βόρεια Βριλήσσια

Μήνυμα από το 112 εκδόθηκε στις 14:08 από την Πολιτική Προστασία και καλεί τους κατοίκους των περιοχών Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη, Πάτημα Χαλανδρίου και Πάτημα Βριλησσίων να εκκενώσουν προς το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια.

Η φωτιά έχει περάσει από τον λόφο της μικρής Καλλιθέας, προς τη δυτική πλευρά του λόφου του Αστεροσκοπείου, είπε ο αντιδήμαρχος της Νέας Πεντέλης Γιάννης Ζούνης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, Λευτέρης Κοντουλάκος δήλωσε ότι η φωτιά είναι μέσα στην Πεντέλη, στα σύνορα Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, ακριβώς δίπλα στα σπίτια και στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Όπως είπε ο ίδιος, αυτή τη στιγμή στην Πεντέλη επιχειρεί ένα ελικόπτερο, ενώ οι φλόγες απειλούν το παρθένο δάσος, ενώ ο αέρας είναι πάρα πολύ ισχυρός

Η πυρκαγιά στην Αττική μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Κυριακής, με το μέτωπό της να εκτείνεται σε περιοχή έκτασης 40 χιλιομέτρων, έχοντας περάσει από Βαρνάβα, Γραμματικό, Μαραθώνα, μέχρι την Πεντέλη.

Κάηκαν σπίτια στη Διώνη

Σπίτια κάηκαν στην περιοχή της Διώνης, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μεγάλη μάχη σε Γραμματικό και Καλλιτεχνούπολη. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις