CLOSE

Breaking news

φωτιά στην Αττική
A

Μεγάλη αναζωπύρωση υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μέτωπο στη Νέα Πεντέλη, με αποτέλεσμα να σταλεί νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής.  «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Νέα Πεντέλη, απομακρυνθείτε προς Χαλάνδρι», αναφέρει το μήνυμα της Πολιτικής προστασίας. 

Νέο μήνυμα από το 112 στάλθηκε λίγο λεπτά πριν από τις 12:00 το μεσημέρι που καλούσε τους κατοίκους στο Σουφάνι Μαραθώνος να εκκενώσουν προς Νέα Μάκρη. Λίγα λεπτά μετά τις 12:00 ήρθε νέο μήνυα για εκκένωση του Ερυθρού Νέας Μάκρης προς Ραφήνα. 

Την ίδια ώρα η φωτιά μπαίνει στο χωριό του Μαραθώνα και υπάρχουν πληροφορίες πως κινδυνεύουν τα φυτώρια.

Οι κάτοικοι δεν είναι ασφαλές να γυρίσουν αυτή τη στιγμή στις κατοικίες τους καθώς υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων από τα μέρη που έχει περάσει η πυρκαγιά. 

Καίγονται σπίτια στη Διώνη

Την ίδια ώρα καίγονται σπίτια στην περιοχή της Διώνης, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μεγάλη μάχη σε Γραμματικό και Καλλιτεχνούπολη. 

Οι φλόγες απειλούν αυτήν την ώρα το Γραμματικό, το οποίο είχε εκκενωθεί από νωρίς μετά από μήνυμα του 112. Νέο μήνυμα από το 112, στις 09:25 το πρωί, κάλεσε τους κατοίκους σε Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος προς την Παλλήνη.

Κικίλιας: «Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις»

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην ανατολική Αττική όπου αυτή τη στιγμή τα δυσκολότερα μέτωπα εντοπίζονται σε Γραμμένο και Καλλιτεχνούπολη. Ο υπουργός κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ακολουθώντας τη κυβερνητική γραμμή εμφανίστηκε αξύριστος και δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να τεθεί σε έλεγχο και να σβήσει και η τελευταία εστία»

Κλείστε τα παράθυρα

Από τις φλόγες η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα είναι αποπνικτική και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η Σταματούλα Τσικρικά, πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, μίλησε στην «Κοινωνία ώρα MEGA» για το τι πρέπει να προσέχουμε λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

«Πρέπει να προσέχουν οι έγκυες, και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Αν παρατηρήσουν κλινικά νοσήματα όπως δυσφορία, επίμονο βήχα, ζάλη, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους. Να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας όταν βγαίνουν έξω. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και όταν κινούμαστε με το αυτοκίνητο να έχουμε κλειστά τα παράθυρα».

Τα πλοία θα δένουν στο λιμάνι του Λαυρίου αντί της Ραφήνας

Από και προς το λιμάνι της Ραφήνας, θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι κατάπλοι και απόπλοι επιβατηγών πλοίων, καθώς εκτρέπονται από το λιμάνι του Λαυρίου, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βορειοανατολική Αττική.

Η αποεπιβίβαση επιβατών και οχημάτων θα γίνεται στο λιμάνι του Λαυρίου προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι επιβάτες και να διευκολυνθούν οι πυροσβεστικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις