CLOSE

Breaking news

INTIME
A

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Τετάρτη, στο Ρέθυμνο, και πιο συγκεκριμένα, σε χορτολιβαδική έκταση στον οικισμό Χορδάκι.

Νωρίτερα στάλθηκε νέο μήνυμα στάλθηκε στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πλατάνου, προκειμένου να τον εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς τη Λοχριά. 

Μήνυμα για εκκένωση οικισμού εστάλη στις 3.20 το μεσημέρι από το 112 για την φωτιά, που μαίνεται στο Ρέθυμνο. Κάτοικοι και επισκέπτες ενημερώθηκαν μέσω του προειδοποιητικού μηνύματος ότι θα πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή Βαθιακό και να κατευθυνθούν προς τον Πλάτανο.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι εστάλησαν δυο νέα μηνύματα από το 112, λόγω της αναζωπύρωσης που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Το πρώτο κάλεσε τους κατοίκους των χωριών Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρης να παραμείνουν σε ετοιμότητα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήχησε νέο 112 που καλούσε για εκκένωση του Αποδούλου με κατεύθυνση προς Φουρφουρά.

Σε πλήρη σχηματισμό επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται από το βράδυ στην περιοχή, καθώς και τα πεζοπόρα τμήματα. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 δασοκομάντος που μετέβησαν αεροπορικώς από την Αθήνα, 47 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, το ένα συντονιστικό.

Πύρινο μέτωπο σε δύσβατη περιοχή στο Δοξάτο Δράμας - Δεν απειλούνται οικισμοί

Φωτιά έχει πιάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Καλαμπάκι Δοξάτου Δράμας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες καίνε σε δύσβατη περιοχή, με το βάρος των προσπαθειών κατάσβεσης να πέφτει στα εναέρια μέσα, τα οποία είναι 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, χωρίς να απειλείται κάποιος οικισμός.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις