CLOSE

Breaking news

Καιρός: Άστατος σήμερα με βροχές, ζέστη και καταιγίδες
A

Με αρκετή ζέστη θα κυλίσει και η σημερινή ημέρα, ενώ από το μεσημέρι και μετά τοπικά ο καιρός θα αλλάξει και θα σημειωθούν μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Τρίτη 6 Αυγούστου, αλλά από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς στη Θεσσαλία τους 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει επίσης αίθριος καιρός, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη, προβλέπεται γενιά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα υπάρξουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βορειοδυτικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο αναμένεται και πάλι αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις