Breaking news

Καλοκαιρινή βροχή στην Αθήνα
A

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χτες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο οποίο προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024:

  1. από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα, στην κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και την ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου)
  2. από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα, στη Θράκη (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Σαμοθράκης)
  3. από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι στην περιοχή Σποράδων και πρόσκαιρα στη βόρεια Εύβοια.

Βροχές και στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα, μετά τις 15:00 το μεσημέρι, αναμένονται καταιγίδες και στο κέντρο της Αθήνας. 

meteo

Πατήστε το play και δείτε τον «χάρτη» της βροχής:

Ο καιρός την Παρασκευή

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου, αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από νωρίς το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την Ήπειρο, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στην Πελοπόννησο και το βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν πρόσκαιρα τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο και το Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου, την ηπειρωτική χώρα και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, το μεσημέρι - απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 επίσης γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις