Breaking news

Καλοκαιρινή καταιγίδα
A

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε πριν από λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο οποίο προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου, τα ισχυρά φαινόμενα θα «χτυπήσουν» από το απόγευμα - βράδυ στη δυτική Μακεδονία, στην κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και στη Θεσσαλία.

Αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 η κακοκαιρία θα «χτυπήσει»:

  • από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα, στην κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και την ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου)
  • από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, στη Θράκη (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Σαμοθράκης)
  • από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα στην περιοχή Σποράδων - βόρειας Εύβοιας.

Πατήστε το play και δείτε τον «χάρτη» της βροχής:

Ο καιρός την Παρασκευή

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Παρασκευή 26 Ιουλίου, αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από νωρίς το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 5 με 6 και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στην ηπειρωτική χώρα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 27 Ιουλίου γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου επίσης γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις