Breaking news

Αττική - ουρανός
A

Σκοτείνιασε ο ουρανός της Αττικής, λόγω των πυκνών καπνών από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι, σε χορτολιβαδική έκταση στην Εύβοια, και πιο συγκεκριμένα, στην Εύβοια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών, και ειδικότερα, του Αφρατίου, του Καμαρίου, των Καλυβίων και του Αγίου Γεωργίου.

Δείτε βίντεο από τον ουρανό της Αττικής: 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες 

Μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Εύβοια δίνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ νέα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις περιοχών μεταξύ των δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων απεστάλησαν από την Πολιτική Προστασία. Αυτήν τη στιγμή, το Αφράτι είναι περικυκλωμένο από τις φλόγες. Προς την Ερέτρια κινείται το μέτωπο.

Εν τω μεταξύ, ένα νέο πύρινο μέτωπο ξεκίνησε, εξαιτίας των ανέμων, από το βουνό πάνω από το Αφράτι και κινείται απειλητικά προς το χωριό Καμάρι, τη στιγμή που οι πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα δημιουργούσαν ζώνες για να αντιμετωπίσουν τις πυρήνες φλόγες που κινούταν απειλητικά προς το χωριό Αφράτι.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ανασύνταξη στις πυροσβεστικές δυνάμεις για να ενισχύσουν τις ζώνες που δημιουργούνται πριν το χωριό Καμάρι αλλά και πριν το χωριό Πούρνος καθώς το πύρινο μέτωπο κινείται με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα αλλά σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής απέχει από κατοικημένες περιοχές περίπου στα 3 χιλιόμετρα.

Αυτή την ώρα μεταφέρονται χωματουργικά μηχανήματα, υδροφόρες αλλά και πυροσβεστικά οχήματα δημιουργώντας μία νέα ζώνη προστασίας πριν το χωριό Καμάρι αλλά και πριν το χωριό Πούρνος ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν και στο χωριό Αφράτι καθώς η απειλή του δεν έχει απομακρυνθεί. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις