Breaking news

φωτιά
A

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Κερατέας. Παρά την πρόοδο στην κατάσβεση, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν επί ποδός, καθώς στην περιοχή επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, έντασης 7 έως 8 μποφόρ. Στην επιχείρηση συνδράμει και ένα ελικόπτερο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό η κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους. Σύμφωνα με την Τροχαία, μόνο η οδός 28ης Οκτωβρίου παραμένει κλειστή, με την κυκλοφορία να εκτρέπεται από τη διασταύρωση με την οδό Σαντορίνης.

Καμία απειλή για κατοικίες – Προληπτικές απομακρύνσεις κατοίκων

Η φωτιά δεν έθεσε σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, ενεργοποιήθηκε το 112 κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το μήνυμα καλούσε τους κατοίκους του οικισμού Παλιοκαμάριζα να απομακρυνθούν προς την περιοχή του Λαυρίου, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οκτώ ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου για προληπτικές εξετάσεις και στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν σε ασφαλές σημείο του Δήμου, όπου τους παρασχέθηκαν φροντίδα, θέρμανση και σίτιση.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 52 πυροσβέστες, με τη συνδρομή τριών πεζοπόρων ομάδων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχημάτων. Σημαντική είναι και η συμβολή των εθελοντών, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, προκειμένου να περιοριστεί περαιτέρω το μέτωπο της φωτιάς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις