Breaking news

INTIME
A

Αθωώθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του, το 2021. Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελική πρόταση ήταν να κριθούν ένοχοι.

Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε αθώους τους δύο κατηγορούμενους, λόγω αμφιβολιών. Κατά πλειοψηφία, 5 προς 2, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία, 5 προς 2). Κατά πλειοψηφία, 6 προς 1 κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού. Μειοψήφισαν ο πρόεδρος και μια δικαστής οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για  οπλοχρησία.

Αναφορικά με τον 41χρονο κατηγορούμενο, και εκείνος κηρύχθηκε αθώος, κατά πλειοψηφία, 6 προς 1 κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2023 είχαν συλληφθεί οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αδέλφια. Κατά την αγόρευσή της, τις προηγούμενες ημέρες, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει την ενοχή των δυο αδελφών,  ενώ είχε αποδώσει το κίνητρο στις αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας ο δημοσιογράφος. Τα δύο αδέλφια κατηγορούνταν για την «εκτέλεση» του συμβολαίου θανάτου.

Ως ο εκτελεστής, δηλαδή αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο, ήταν κατηγορούμενος ο 41χρονος μικρότερος αδελφός, ενώ ο 49χρονος ήταν κατηγορείτο ως ο άμεσος συνεργός του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις