Breaking news

χάπι
A

Με νέες αυξήσεις θα έρθουν αντιμέτωποι οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τη νέα λίστα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), όπου φαίνονται οι νέες τιμές 580 φαρμάκων, μετά από αυξήσεις.

Όπως προκύπτει από τη τη λίστα του ΕΟΦ, οι αυξήσεις στα εν λόγω φάρμακα  ξεπερνούν το 1%, ενώ «αγγίζουν» το 448%. Ειδικότερα, για 849 σκευάσματα, οι αυξήσεις είναι άνω του 1%, για 700 κωδικούς, η αύξηση είναι πάνω από 10% ενώ κατά 20% και πάνω αυξάνονται 570. 

Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις στον διπλασιασμό. Συγκεκριμένα σε 100 φάρμακα η αύξηση είναι πάνω από 100% φτάνοντας σε ένα σκεύασμα το 448%. 

Η αφορμή για τις αυξήσεις είναι ότι πρόκειται για φάρμακα που πωλούνται σε χαμηλές τιμές στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και υπήρχε ο κίνδυνος να αποσυρθούν και να προκληθεί τεχνητή έλλειψη ή να αντικατασταθούν με νεότερα και πολύ πιο ακριβά. 

Οι νέες τιμές φαρμάκων που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας θα κοστίσουν στον ΕΟΠΥΥ περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά στους ασθενείς θα χρειαστεί να πληρώσουν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε συμμετοχές.

Δείτε εδώ τη νέα λίστα του ΕΟΦ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις