Breaking news

INTIME
A

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι, στην Εύβοια.

Μάλιστα, νέο μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Κοσκινά, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάρακες μέσω της επαρχιακής οδού Καρύστου.

«Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θεωρώντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση» σε σχέση με την πορεία της φωτιάς.

Στη φωτιά της Εύβοιας επιχειρούν πάνω από 120 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον εναέριο συντονισμό τους.

Προληπτικά βρίσκεται στην περιοχή πυροσβεστικό πλοιάριο και το λιμενικό έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα. Η Αστυνομία βοηθάει στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Οι φλόγες έχουν αναπτύξει ένα νέο μέτωπο στον κάμπο του χωριού Δύστου, όπου ακόμη και οι κάτοικοι προσπαθούν να τη σταματήσουν. Συγκεκριμένα, έκλεισε ο δρόμος που συνδέει την κεντρική με τη νότια Εύβοια, από τα Λέπουρα προς την Κάρυστο, αλλά και ο δρόμος που συνδέει τις Πετριές με την παραλία των Αγίων Αποστόλων.

Σημειώνεται ότι από το 112 έχουν εκδοθεί τέσσερα μηνύματα προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα, στις 15:28 εστάλη μήνυμα του 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας, ενώ στις 15:46, για απομάκρυνση των κατοίκων από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος και από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια. Στις 15:53 εκδόθηκε μήνυμα για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους ενώ στις 17.06 εστάλη εκ νέου μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βέλος.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης, τραυματίστηκε πυροσβέστης ο οποίος υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις