Breaking news

INTIME
A

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, καθώς κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.

Ειδικότερα, εκδόθηκε δικαστικό βούλευμα, στο οποίο κρίνεται πως ο ιερέας πρέπει να δικαστεί για ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ενός 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου σε δομή κι ενός 15χρονου, οι οποίοι τον έχουν καταγγείλει για παρενόχληση.

Οι πράξεις που του αποδίδονται φέρεται να τελέστηκαν από τον Σεπτέμβριο του  2020 έως τον Αύγουστο του 2022 σε δομές της Οργάνωσης στη Χίο, στην Πωγωνιανή στον Βόλο, στην Καλαμάτα και την Αθήνα.

Την παραπομπή του ιερέα σε δίκη είχε εισηγηθεί και πριν από ενάμιση μήνα ο εισαγγελέας, ο οποίος είχε κρίνει επαρκείς τις ενδείξεις ενοχής σε βάρος του για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο κατηγορούμενος κληρικός σε διαφορετικούς χρόνους είχε επιδείξει πανομοιότυπη συμπεριφορά στους ανηλίκους, με σκοπό «να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του, προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας τους»..

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις