Breaking news

Ντέμη Γεωργίου
A

Θλίψη έχει σκορπίσει στο πανελλήνιο η είδηση του θανάτου της πρώην παίκτριας του MasterChef, Ντέμης Γεωργίου, η οποία έφυγε μετά από οξεία βακτηριακή λοίμωξη η οποία της προκάλεσε σηπτικό σοκ.

Όπως ενημέρωσαν κοντινοί της άνθρωποι και φίλοι μέσα από τα social media όσοι το επιθυμούν θα πουν το τελευταίο «αντίο» στην Ντέμη Γεωργίου, την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 12.00. Η κηδεία της σεφ θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών

Επιθυμία της πρώην παίκτριας του MasterChef ήταν να είναι όλοι ντυμένοι στα λευκά.

Επίσης αντί για στέφανα θα ήθελε όσοι μπορούν να κάνουν μια δωρεά στα αδέσποτα ζώα της Πάρου.

Τι είναι το σηπτικό σοκ

Στην εκπομπή Summer's Cool μίλησε η Ματίνα Παγώνη για τον άδικο χαμό της Ντέμης Γεωργίου εξηγώντας τι ακριβώς είναι το σηπτικό σοκ από το οποίο έχασε την ζωή της.

«Η οξεία βακτηριακή λοίμωξη είναι ουσιαστικά από τα μικρόβια που συνυπάρχουν με τον ανθρώπινο οργανισμό. Το σηπτικό σοκ είναι η πολυοργανική ανεπάρκεια που σημαίνει ότι τα ζωτικά όργανα σταματούν να λειτουργούν. Από το ιατρικό ιστορικό, η κοπέλα δεν ένιωθε καλά και πήρε άδεια από τη δουλειά της για να ξεκουραστεί πριν λίγες μέρες».

«Αν η κοπέλα είχε πάει σε νοσοκομείο όσο δεν αισθανόταν καλά και έκανε εξετάσεις θα έβλεπε τι συμβαίνει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε. Θα είχε πιθανώς και άλλα συμπτώματα. Περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις της για να δούμε ποιο ήταν ακριβώς το μικρόβιο που προκάλεσε το σηπτικό σοκ».

«Τα βακτήρια μπαίνουν στους ιστούς και καταστρέφουν κύτταρα με αποτέλεσμα να δημιουργούν λοιμώδη σχέση με τον οργανισμό. Οι τοξίνες που απελευθερώνονται προκαλούν και το σηπτικό σοκ στα όργανα. Τα συμπτώματα που δημιουργεί η λοίμωξη είναι κοινά και δεν ανησυχεί ο κόσμος για να πάει να το κοιτάξει».

«Η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφευχθεί και ο ασθενής μπορεί να την προλάβει αρκεί να επισκεφτεί έγκαιρα ένα γιατρό ήδη από τα πρώτα συμπτώματα» εξήγησε

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις