Breaking news

INTIME
A

Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας, που χθες, Σάββατο, το απόγευμα, δέχθηκε πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά.  

Ειδικότερα, ο συνοριοφύλακας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, μετά το χειρουργείο, στην κοιλιακή χώρα. Γιατροί που χειρούργησαν τον συνοριοφύλακα και μίλησαν στο Open δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη διότι ενδεχομένως θα έχανε και το λεπτό του έντερο.

Παράλληλα, οι έρευνες για το περιστατικό είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την Ελληνική Αστυνομία θα εξετάζει σήμερα τις κάμερες που βρίσκονται σε πολλά σημεία κατά μήκος του ποταμού του Έβρου για στοιχεία, για το αν έχει καταγραφεί ο πυροβολισμούς και από πού προήλθε.

Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωση η ΕΛΑΣ, σημειώθηκε γύρω στις 18:20 το απόγευμα σε περιπολία που πραγματοποιούσαν συνοριοφύλακες στην περιοχή του Σουφλίου.

Εκεί διαπίστωσαν μία ομάδα μεταναστών μαζί με έναν διακινητή, να προσπαθούν να εισέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Από το γκρουπ αυτό προήλθαν και οι πυροβολισμοί, τρεις κατά πληροφορίες, με έναν εξ αυτών να πετυχαίνει στη κοιλιά τον 56χρονο συνοριοφύλακα.

Η Ελλάδα αναμένεται να ζητήσει από την Τουρκία να διενεργήσει έρευνα και περιπολίες για το περιστατικό. Η ΕΛΑΣ εξετάζει ως πιθανότερο σενάριο ο δράστης να ήταν διακινητής, ο οποίος πυροβόλησε στην προσπάθειά του να προωθήσει τους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα.

Ανακοίνωση της αστυνομίας

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής: 

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις