Breaking news

Καλοκαιρινό σπίτι
A

Ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα μας και η είδηση για αυξήσεις έως και 200% στις τιμές του ρεύματος έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στους πολίτες που αναζητούν οικονομικούς τρόπους για να δροσιστούν. Η αλήθεια είναι ότι, αν και όχι τόσο αποτελεσματικοί, υπάρχουν τρόποι να δροσιστούμε και χωρίς κλιματιστικό.

Παρακάτω θα αναλύσουμε πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του παθητικού δροσισμού για να κρατήσουμε χαμηλές θερμοκρασίες στο σπίτι ή στο γραφείο μας χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κλιματιστικό.

Κατεβάζουμε τέντες, ρολά, κλείνουμε παντζούρια σε κουφώματα τα οποία λιάζονται όλη τη μέρα για να μπλοκάρουμε την είσοδο της ηλιακής ακτινοβολίας στο εσωτερικό του χώρου του σπιτιού. Σύμφωνα με τις οδηγίες, θα πρέπει να ανοίγουμε τα κουφώματα για μιάμιση ώρα τις νυχτερινές ώρες για να αποφορτίσει όλο το θερμικό φορτίο που έχει μαζευτεί από τη διάρκεια της ημέρας.

Αν έχουμε τη δυνατότητα καλό είναι να τοποθετήσουμε θερμοανακλαστικές ή αντηλιακές μεμβράνες στα τζάμια, να μπλοκάρουμε δηλαδή την ηλιακή ακτινοβολία μέχρι και 80%.

Επίσης, πρέπει όλοι να καταβρέχουμε τις απογευματινές ώρες ή τις πρώτες πρωινές ώρες τις βεράντες με νερό γιατί έτσι βοηθάμε στη μείωση της θερμοκρασίας με την το νερό που εξατμίζεται.

Έως και 43 βαθμοί σήμερα η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και τοπικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου.
  • Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
  • Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις