Breaking news

Εργαζόμενοι σε γραφείο (unsplash)
A

Μια συχνά παραγνωρισμένη όψη των ανθρώπων που καταφέρνουν να ανέβουν στην εταιρική ιεραρχία είναι ικανότητα τους να συνδέονται και να καλλιεργούν στενές σχέσεις με τους συναδέλφους τους.Τι συμβαίνει, όμως, εάν κάνετε τηλεργασία και δεν έχει τη δυνατότητα να περάνατε καθημερινά χρόνο μαζί τους. 

«Η προσωπικότητα σας θα σας κάνει 10 φορές πλουσιότερο από την ευφυΐα σας», λέει ο συγγραφέας Steve Adcock. «Έχω δουλέψει με πολύ έξυπνους ανθρώπους, αλλά δεν ήταν πάντα οι πιο έξυπνοι και ικανοί που έπαιρναν τις προαγωγές και της αυξήσεις», συμπληρώνει.

Οι μεγάλες αμοιβές πήγαιναν σε όσους χρησιμοποιούσαν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη για να αναπτύξουν τις σχέσεις, που θα τους ανεβάσουν στην ιεραρχία, παρατηρεί και συμπληρώνει, «η συναισθηματική σας νοημοσύνη θα σας δώσει περισσότερα χρήματα και περισσότερες ευκαιρίες για προαγωγή από το iq».

Τι να κάνετε εάν εργάζεστε εξ αποστάσεως 

O εργαζόμενος που μπορεί να φτάσει πιο μακριά δεν είναι πάντα εκείνος με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, αλλά εκείνος που παρακινεί τους ανθρώπους, έχει θετικό αντίκτυπο στο χώρο εργασίας του και στους συναδέλφους του, επισημαίνει από την πλευρά της η Vicky Salemi, ειδικός σταδιοδρομίας στο monster.com.

Για τον σκοπό αυτό, αξίζει να δημιουργήσετε κάποιες ευκαιρίες για ανεπίσημες συναναστροφές με τους συναδέλφους σας. Η Salemi προτείνει να τους προσεγγίσετε  λέγοντας, «αισθάνομαι πραγματικά απομονωμένος εδώ. Θέλει κανείς να κάνουμε μια διαδικτυακή λέσχη βιβλίου; Ίσως να συναντιόμαστε μια φορά το μήνα για 30 λεπτά» ή «θέλει κανείς να μιλήσουμε στο τηλέφωνο ή να κάνουμε μίνι σύσκεψη στο zoom;».

Εάν όσο περιμένετε να μπουν οι συνάδελφοι σας στο zoom αυτοί συζητούν τα επί μέρους εκ του σύνεγγυς, μπορείτε να προτείνετε να ξεκινάει το meeting 30 λεπτά νωρίτερα.

Για να γίνει πιο προσωπική η σχέση σας ακολουθήστε τους συναδέλφους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δώστε προσοχή στα χόμπι και τα ενδιαφέροντά τους, που σας δώσουν ευκαιρίες για ανεπίσημες αλληλεπιδράσεις. 

Σε περίπτωση που συναντιέστε μόνο μια φορά τον χρόνο για να συζητήσετε τους στόχους της εταιρείας  ζητήστε να αυξηθούν τα meeting και  φροντίστε να είστε προετοιμασμένος.  

«Σκεφτείτε έξω από το κουτί για τους στόχους της εταιρείας και του τμήματος σας. Πώς ταιριάζετε εσείς σε αυτούς και πώς μπορείτε να αναλάβετε τη διεύθυνση ορισμένων πρότζεκτ», λέει η Salemi. 

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

Έρευνα: Υψηλά ποσοστά απορρόφησης στην αγορά εργασίας για τους απόφοιτους της ΑΣΟΕΕ - Εργάζονται 8 στους 10

Καύσωνας: 5 συμβουλές για τις ευπαθείς ομάδες - Τι πρέπει να προσέξετε

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις