Breaking news

INTIME
A

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Κυνουρία, και πιο συγκεκριμένα, στο χωριό Μελιγού, καθώς ελαιοχρωματιστής έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, την ώρα που ο 65χρονος εκτελούσε εξωτερική εργασία ελαιοχρωματισμού, σε σπίτι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε από σκαλωσιά, ύψους τεσσάρων μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Βόρειας Κυνουρίας έχει αναλάβει την προανάκριση, ενώ ήδη έχει παραγγελθεί διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων σημείωσε πως αιτία για το τραγικό συμβάν είναι η «αντεργατική πολιτική που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια». Ο συνάδελφος ήταν συνταξιούχος και αναγκάζονταν να δουλεύει, γιατί η σύνταξη δεν φτάνει να βγει ο μήνας» τόνισε.

Παράλληλα, κατήγγειλε πως τα μέτρα ασφαλείας στην εργασία «δεν τηρούνται». «Παίζεται η ζωή μας κορώνα γράμματα καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα κάθε 3 μέρες στη χώρα!» σημείωσε.

Καταλήγοντας, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων παρέθεσε τα αιτήματά του. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως: «Καλούμε να διερευνηθεί το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα. Να στελεχωθεί η επιθεώρηση εργασίας με ικανό προσωπικό για να μπορεί να προχωρά στους απαραίτητους ελέγχους. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας και να διεκδικήσουμε συλλογικά εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, τήρηση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας».

Ανακοίνωση του Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνεργατών Οικοδόμων

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνεργατών Οικοδόμων έχει ως εξής: 

«Ένας ακόμα συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του σήμερα εν ώρα εργασίας στη Μελιγού Κυνουρίας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντεργατικής πολιτικής που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Ο συνάδελφος ήταν συνταξιούχος και αναγκάζονταν να δουλεύει, γιατί η σύνταξη δεν φτάνει να βγει ο μήνας.

Επίσης τα μέτρα ασφάλειας στην εργασία δεν τηρούνται και παίζεται η ζωή μας κορώνα γράμματα καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα κάθε 3 μέρες στη χώρα!

Καλούμε να διερευνηθεί το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα. Να στελεχωθεί η επιθεώρηση εργασίας με ικανό προσωπικό για να μπορεί να προχωρά στους απαραίτητους ελέγχους. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας και να διεκδικήσουμε συλλογικά εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, τήρηση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις