Breaking news

INTIME
A

Σε νέα απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι  της «Αυγής», μετά το «κόψιμο» του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 3 Ιουλίου και την Πέμπτη 4 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι της «Αυγής» θα προχωρήσουν σε απεργίες, μετά την «άκαρπη» συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ και εκπροσώπων της ηγεσίας του κόμματους και της διοίκησης, οι οποίοι απέρριψαν το αίτημα μας για άμεση επαναλειτουργία του καθημερινού φύλλου πάλι με το επιχείρημα της οικονομικής δυσπραγίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στην πλατεία Κουμουνδούρου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Σε σχετική ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι, τονίζουν πως: «Η Γενική Συνέλευση κρίνει ως διάτρητη τη μόνη δέσμευση που παρασχέθηκε ενώπιον των σωματείων ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο τραπέζι» και ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στο σάιτ και την κυριακάτικη έκδοση. Ωστόσο, δεν εγγυώνται ότι δεν θα γίνουν περικοπές και απολύσεις σε 3 ή 4 μήνες ανάλογα με την πορεία των οικονομικών του οργανισμού».

«Στο ίδιο πλαίσιο η απρόσκοπτη λειτουργία του κυριακάτικου φύλλου επίσης δεν είναι διασφαλισμένη, καθώς ειπώθηκε ρητώς ότι θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να καταστεί βιώσιμο. Επιπλέον δεν παρουσιάστηκε πλάνο για το πώς θα λειτουργεί ο οργανισμός το επόμενο διάστημα, παρά μόνο γενικόλογες κατευθύνσεις. Το σχέδιο αυτό ζήτησε το σωματείο της ΕΣΗΕΑ το οποίο ανάφερε ότι πρέπει να περιέχει και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Το σωματείο μας έδωσε διορία μέχρι τη Δευτέρα να κατατεθεί» τονίζεται.

Ανακοίνωση εργαζόμενων της «Αυγής»

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση των εργαζομένων της «Αυγής» έχει ως εξής: 

«Απόφαση ΓΣ εργαζομένων για νέα 48ωρη απεργία 3 και 4 Ιουλίου και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 28.06.2024 ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

Μετά τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ενάντια στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας την περασμένη βδομάδα, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση νέας 48ωρης απεργίας την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την άκαρπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ και εκπροσώπων της ηγεσίας του κόμματους και της διοίκησης, οι οποίοι απέρριψαν το αίτημα μας για άμεση επαναλειτουργία του καθημερινού φύλλου πάλι με το επιχείρημα της οικονομικής δυσπραγίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η ΓΣ κρίνει ως διάτρητη τη μόνη δέσμευση που παρασχέθηκε ενώπιον των σωματείων ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο τραπέζι» και ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στο σάιτ και την κυριακάτικη έκδοση. Ωστόσο, δεν εγγυώνται ότι δεν θα γίνουν περικοπές και απολύσεις σε 3 ή 4 μήνες ανάλογα με την πορεία των οικονομικών του οργανισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο η απρόσκοπτη λειτουργία του κυριακάτικου φύλλου επίσης δεν είναι διασφαλισμένη, καθώς ειπώθηκε ρητώς ότι θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Επιπλέον δεν παρουσιάστηκε πλάνο για το πώς θα λειτουργεί ο οργανισμός το επόμενο διάστημα, παρά μόνο γενικόλογες κατευθύνσεις. Το σχέδιο αυτό ζήτησε το σωματείο της ΕΣΗΕΑ το οποίο ανάφερε ότι πρέπει να περιέχει και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Το σωματείο μας έδωσε διορία μέχρι τη Δευτέρα να κατατεθεί».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις