Breaking news

INTIME
A

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν χθες, Σάββατο, κάτοικοι, επισκέπτες, πυροσβέστες και εθελοντές στη Σέριφο, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που έκαψε σπίτια και αποθήκες στο νησί.

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Λιβάδι και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα, Κυριακή, τα ξημερώματα, μετά από ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος του νησιού, «Είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο, την έχουμε σβήσει. Τώρα κάνουμε περιπολίες και επιτηρούμε. Ο απολογισμός θα γίνει τώρα. Ωστόσο σίγουρα έχουμε κάποιες εξοχικές κατοικίες και κάποιες αποθήκες που έχουν καεί ολοσχερώς».

«Έχει καεί μία έκταση τεράστια στη νοτιοδυτική πλευρά. Στην ουσία, η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα. Ό,τι βρήκε στο διάβα της, το έκαψε» σημείωσε.

Για την κατάσβεση της, αρχικά επιχείρησαν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα και υδροφόρες του Δήμου, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας μετέβησαν στη Σέριφο πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα και τη Σύρο, με συνολικά άλλα 14 οχήματα. Σήμερα από το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί εναέριες ρίψεις νερού ελικόπτερο.

Το κυρίως μέτωπο της φωτιάς ήταν προς το Καλό Αμπέλι και το Λιβάδι, χωρίς να απειλούνται οικισμοί, αν και, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι φλόγες πέρασαν μέσα από διάσπαρτες κατοικίες.

Για προληπτικούς λόγους εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112 για εκκένωση οκτώ οικισμών, ώστε να μην εγκλωβιστούν οι κάτοικοι ή να κινδυνέψουν από την εισπνοή του πυκνού καπνού, που είχε σκεπάσει την περιοχή. Ειδικότερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις