Breaking news

INTIME
A

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σήμερα, Σάββατο, το μεσημέρι, στην Πάρνηθα, ενώ έχει «σπάσει» σε δύο πύρινα μέτωπα, και πιο συγκεκριμένα, σε Κατσαμίδι και στον Άγιο Μερκούριο στο βουνό με κατεύθυνση προς δυτικά, προς Βαρυμπόμπη. 

Κάτοικοι που βρίσκονταν κοντά στο σημείο στο βουνό της Πάρνηθας, η πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη σε πυλώνα του ΔΕΔΔΗΕ, ωστόσο ο ΔΕΔΔΗΕ απορρίπτει τις μαρτυρίες τους. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο  ΔΕΔΔΗΕ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης, γεγονός που καθιστά τις συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι τεράστια. Συνολικά 12 εναέρια μέσα και δεκάδες επίγεια μέσα είναι στο σημείο. Επί ποδός βρίσκονται επίσης η Περιφέρεια, η Αστυνομία και ο Στρατός.

Η φωτιά στην Πάρνηθα ξέσπασε στις 14:50 στην περιοχή Κατσιμίδι και πλέον κατευθύνεται δυτικά προς τη Βαρυμπόμπη, χωρίς να απειλούνται για την ώρα κατοικημένες περιοχές. Το πύρινο μέτωπο καίει δασική έκταση και για την κατάσβεσή του επιχειρούν πλέον 106 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Νωρίτερα το 112 έστειλε μήνυμα ζητώντας από όσους βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Κατσιμίδι Πάρνηθας, η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπές οχημάτων.

Συγκεκριμένα:

  • Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Μερκουρίου
  • Ιπποκράτους και Λ. Τυρταίου
  • Τατοΐου και Χλόης
  • Γέφυρα Βαρυμπόμπης 
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις