Breaking news

Προσοχή: Ανακαλούνται 3.026 οχήματα Citroen
A

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία Automobiles Citroen SA, σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς και συγκεκριμένα την εταιρεία AIGLON A.E., επίσημο εισαγωγέα των οχημάτων Citroen και DS ανά την Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ασφάλειας προς αντικατάσταση των αερόσακων οδηγού ή/και συνοδηγού σε αυτοκίνητα μάρκας Citroen μοντέλο C3 και DS μοντέλο DS3.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 3.026 οχήματα, και αφορά σε μοντέλα παραγωγής ετών 2009 ως και 2017. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, μιας περιορισμένης περιόδου κατασκευής, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ενδέχεται, να αλλοιωθούν τα χημικά στοιχεία των πυροκροτικών μηχανισμών ενεργοποίησης στους εν λόγω αερόσακους με την πάροδο του χρόνου, και ειδικότερα όταν εκτίθενται σε ορισμένες κλιματολογικές συνθήκες (υψηλής θερμοκρασίας και αυξημένης υγρασίας) προκαλώντας ταχύτερη παραγωγή αερίου από την προσχεδιασμένη.

Συνεπώς, σε περίπτωση σύγκρουσης/ατυχήματος, οι επιβάτες εκτίθενται στον κίνδυνο ενεργοποίησης του αερόσακου με πολύ μεγάλη δύναμη, και ως εκ τούτου μεταλλικά εξαρτήματα των πυροκροτικών μηχανισμών να εκτοξευθούν προς την καμπίνα επιβατών. Κάτι τέτοιο θα είχε ως πιθανό αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών τραυματισμών ή/και, στην χείριστη περίπτωση, θάνατο.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι κάτοχοι των εμπλεκομένων οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν, ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού, στον πλησιέστερο Συνεργάτη του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Citroen και DS ανά την Ελλάδα, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να αντικατασταθούν οι αερόσακοι ασφαλείας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων ή/και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Citroen/DS (www.citroen.gr, dsautomobiles.gr) όπως επίσης και με το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας AIGLON Α.Ε. στα τηλέφωνα 210 6700150 & 2106700450 ώρες λειτουργίας 09.00 - 17.00 καθημερινά ή/και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected] ή [email protected] .

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις