Breaking news

airbnb_photo
A

Οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, με την αναζήτηση καταλυμάτων για τους αγαπημένους προορισμούς να κορυφώνεται. 

Η εν λόγω διαδικασία δεν είναι εύκολη υπόθεση, συγκεκριμένα πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αρέσκονται είτε στο να κανονίζουν τις διακοπές τους, μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, βρίσκοντας έτσι ξενοδοχείο διαμονής, είτε αναζητώντας μόνοι τους καταλύματα, μέσω της υπηρεσίας Airbnb. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι απάτες και απροσεξίες στις οποίες πατάνε κατά την διαδικασία εξασφάλισης ενός καταλύματος

Σύμφωνα με τους ειδικούς της παγκόσμιας εταιρίας κυβερνοασφάλειας "ESET", τα παρακάτω είναι κάποια βασικά σημεία που θα πρέπει να προσέξετε για να μην εξαπατηθείτε όταν κλείνετε κατάλυμα στην Airbnb. 

Πληρωμές εκτός υπηρεσίας: 

Όσο καλές και αν φαίνονται οι εγκαταστάσεις του καταλύματος, κατά την διαδικασία της σύνδεσης, οι ιδιοκτήτες, θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να επικοινωνήσετε μαζί τους και να πληρώσετε εκτός της πλατφόρμας στην οποία είναι βασισμένη η συνεργασία μαζί τους. Συγκεκριμένα μια και ο διακανονισμός γίνεται μέσω της εφαρμογής, το γεγονός ότι κάποιοι ιδιοκτήτες ενδέχεται να ζητήσουν ξεχωριστή συνεργασία, εκτός πλατφόρμας, θα πρέπει να σας υποψιάσει. Η ίδια η εφαρμογή ενημερώνει σχετικά με το ζήτημα των απατών, για αυτό σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αρνηθεί την συνέχεια της διαδικασίας και να αναφέρει το ζήτημα στην ίδια την Airbnb. 

Κάντε κλικ στο ανάλογο link για έξτρα προσφορές:

Μπορεί οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μοιάζει με εκείνο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Airbnb και διαφημίζει μια μεγάλη προσφορά. Ωστόσο, αν πατήσει κάποιος κλικ πάνω στο link, είτε θα ανακατευθυνθεί σε μια ψεύτικη σελίδα σύνδεσης και μόλις πληκτρολογήσει τα διαπιστευτήριά σας, εκείνοι που βρίσκονται πίσω από την απάτη θα τα αποκτήσουν πρόσβαση στη συσκευή, εγκαθιστώντας κακόβουλο λογισμικό.

Οι περισσότερες υπηρεσίες email είναι πλέον ικανές να φιλτράρουν αυτού του είδους τις απάτες, συγκεκριμένα κάποια emails ηλεκτρονικού ψαρέματος μπορεί να περάσουν από έλεγχο. Έτσι, αν πέσει ποτέ ένα ανεπιθύμητο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδικά ένα που περιέχει σύνδεσμο ή συνημμένο αρχείο, δεν πρέπει να γίνει κλικ σε αυτό. Η πλήρη διεύθυνση URL, μπορεί να περαστεί στον κέρσορα πάνω από τον σύνδεσμο για να γίνει ανακατεύθυνση, ενώ για την ασφάλεια, είναι προτιμότερο να επισκεφτεί απευθείας την επίσημη ιστοσελίδα της Airbnb πληκτρολογώντας την στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.

Διαμερίσματα των οποίων η εικόνα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα:

Με μια γρήγορη αναζήτηση στην πλατφόρμα της Airbnb οι πρώτες προσφορές των διαμερισμάτων που προβάλλονται είναι άκρως εντυπωσιακές. Συγκεκριμένα πολλά από τα καταλύματα τα οποία είναι διαθέσιμα φαίνεται να είναι φαντασμαγορικά για να είναι πραγματικά. Πιθανότατα η εν λόγω αναζήτηση να αντικατοπτρίζει ακόμη μια φαινομενική απάτη. Ωστόσο εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει την εν λόγω κράτηση, θα πρέπει να πραγματοποιήσει νωρίτερα και την ανάλογη έρευνα. Ειδικότερα τα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να προσέξει κανείς είναι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμα, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει μια στοιχειώδη σύγκριση με τα υπόλοιπα καταλύματα τα οποία διατίθενται. Τέλος η αντίστροφη αναζήτηση της εικόνας, προκειμένου να αποκαλυφθεί το τι ακόμη εμφανίζει είναι μια καλή μέθοδος εξακρίβωσης, καθώς πολλές είναι οι εικόνες που έχουν κλαπεί από άλλη ιστοσελίδα, πράγμα που σημαίνει ότι η προσφορά ή το ακίνητο είναι πιθανότατα ψεύτικο. Εάν οι υποψίες επιβεβαιωθούν, τότε θα πρέπει να γίνει άμεση αναφορά στην υπηρεσία της Airbnb.

Προσοχή στις ψεύτικες κριτικές:

Όσον αφορά στο ιδανικό κατάλυμα πιθανότατα, ο στόχος του πιο άνετου διαμερίσματος, συνοδευόμενος από τη καλύτερη τιμή, τοποθεσία και άνεση είναι πολύ σπάνιος. Ωστόσο αυτό προϋποθέτει ιδιαίτερα αυξημένη έρευνα και μεγάλη προσοχή κατά την ανάγνωση των αξιολογήσεων, τις οποίες κάνουν οι προηγούμενοι ενοικιαστές. 

Για παράδειγμα, καινούργιες καταχωρίσεις που έχουν μεγάλο αριθμό καλών κριτικών ή αν οι κριτικές μοιάζουν αρκετά πολύ μεταξύ τους, δείχνουν να είναι ύποπτα σημάδια πιθανής απάτης. Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει κανείς είναι να αναζητήσει οικοδεσπότες που έχουν περάσει από τη διαδικασία επαλήθευσης της Airbnb.

Οι απατεώνες πιθανότατα δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν γνήσια έγγραφα για να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους, αν σχεδιάζουν να εξαπατήσουν για να τραβήξουν χρήματα. Ένα άλλο στοιχείο που ίσως να αναζητήσετε είναι οικοδεσπότες που έχουν αξιολογηθεί ως Superhost, καθώς έχουν ιστορικό παροχής εξαιρετικών υπηρεσιών και χαμηλό ποσοστό. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις