Breaking news

INTIME
A

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου, με σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν παραδοθεί στις φλόγες και δύο άτομα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες τo EKAB έχει διακομίσει μέχρι στιγμής, δύο περιστατικά με δύσπνοια λόγω εισπνοής καπνού.

η φωτιά κινείται κοντά σε κατοικημένη περιοχή με διάσπαρτες κατοικίες και επιχειρήσεις και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε κάποια από αυτά.

Ήδη έχουν εκκενωθεί οι περιοχές, γύρω από τις οποίες καίει η φωτιά, ενώ λίγο μετά τις 14.20 το μεσημέρι τρίτο μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους ζητώντας τους να απομακρυνθούν από το Κίτσι προς τον Βάρη.

INTIME
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παράλληλα, εκκενώνεται ο ιππικός όμιλος Βάρης, με τα 22 άλογα μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.

Ενώ μαθητές από τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις των σχολείων τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

INTIME
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αισιόδοξος ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

«Σε λίγη ώρα εκτιμώ ότι θα έχουμε μια θετική ενημέρωση από την πολιτική προστασία», ανέφερε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην ΕΡΤ.

INTIME
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί 

Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε: 

  1. Λ. Βάρης - Κορωπίου & Ηρακλειδών 
  2. Λ. Βάρης - Κορωπίου & Λ. Αγίας Μαρίνας 
  3. Έξοδος Αττικής Οδού προς Κορωπί 
  4. Λ. Βάρης - Κορωπίου από τη Λ. Αναργυρούντος, 
  5. Λ. Βάρης - Κορωπίου από την οδό Τσαγκαράκη προς Κορωπί 
  6. Λ. Βάρης - Κορωπίου & Λ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ - Αεροδρομίου, ρεύμα προς παραλία 
  7. Λ. Βάρης - Κορωπίου από το ύψος της οδού Καλύμνου 
  8. Λ. Βάρης - Κορωπίου & Λ. Ποσειδώνος 
  9. Από τη συμβολή των οδών Άνδρου & Ασημάκη Παλαιστού.
INTIME
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκε σε πάρκινγκ σκαφών. Νωρίτερα, λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι, νέο μήνυμα - δεύτερο -  εστάλη από το 112 στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν από Λαμπρικά προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκε σε πάρκινγκ σκαφών. Νωρίτερα, λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι, νέο μήνυμα - δεύτερο -  εστάλη από το 112 στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν από Λαμπρικά προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Δήμαρχος Κρωπίας: Ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλύτερα τις επόμενες ώρες – Πιο ήπιοι οι άνεμοι

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κρωπίας Δ. Κιούση, ο οποίος σημείωσε ότι είναι πιο ήπιοι οι άνεμοι. «Έχει ελεγχθεί η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στον λόφο, σε δασική έκταση», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλύτερα τις επόμενες ώρες, γιατί έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων» σημείωσε.

Όπως τόνισε, το μεγάλο πρόβλημα προκλήθηκε από τις καύτρες που μετέφερε ο αέρας, δημιουργώντας νέες εστίες. Είπε επίσης ότι πρόκειται για εκτός σχεδίου περιοχή, με αγροτεμάχια.

Ανέφερε επιπλέον ότι πραγματοποιούνται αυτοψίες στην περιοχή για την καταγραφή των ζημιών. Όπως τόνισε, έχει ενημερωθεί για ζημιές σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, καθώς και για μικρότερες ζημιές σε αυλές σπιτιών. «Τα υπόλοιπα έχουν σωθεί, γιατί πήγαν αμέσως πυροσβεστικά οχήματα» σημείωσε.

INTIME
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κόπασαν οι άνεμοι, βελτιώθηκε μερικώς η εικόνα στη Βάρης-Κορωπίου

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στη φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου. Κόπασαν τα τελευταία λεπτά οι άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να συνεχίζουν να επιχειρούν.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις