Breaking news

καιρός
A

Ως «κιράζ μελτέμ» χαρακτήρισε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και μετεωρολόγος, κ. Θοδωρής Κολυδάς το κύμα μελτεμιών που αναμένεται να έρθουν στη χώρα για να δροσίσουν τους πολίτες, μετά το κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα.

Μάλιστα, σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε την τουρκική εξήγηση για το ζήτημα. Ειδικότερα, ανέφερε πως: «Οι Τούρκοι ως λαός ασχολήθηκαν περισσότερο με την επίδραση του ανέμου στη γεωργική παραγωγή και γι’ αυτό τον λόγο το μελτέμι πήρε ονομασίες σχετικές με την παραγωγή φρούτων, όπως αρχικά το «κιράζ μελτέμ» (κερασιού) , αργότερα το «καβούν μελτέμ» (πεπονιού) και τέλος το «ουζούμ μελτέμ» (σταφυλιού) στα τέλη Αυγούστου, όταν αρχίζει να ετοιμάζεται η παραγωγή του σταφυλιού».

Στην εν λόγω ανάρτηση του, ο κ. Κολυδάς ενσωμάτωσε βίντεο, όπου διακρίνεται η «ευεργετική επίδραση του μελτεμιού στη χώρα μας, ενάντια στις «επιθέσεις» των θερμών μαζών τόσο από τις ακτές της Αφρικής, όσο και από τα βάθη της Ανατολίας (κιράζ μελτέμ)».

Η ανάρτηση του κ. Κολυδά: 

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο, Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς και Κελσίου.

Την Τετάρτη, επίσης γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 37 με 38 κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, θα παρουσιαστούν με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή θα υπάρξουν λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις