Breaking news

καιρός
A

«Απομακρύνεται γρήγορα η συννεφιά και η σκόνη από την περιοχή μας. Αύριο Σάββατο θα είναι μια υπέροχη ημέρα, με ανοιχτό καιρό και κανονικές θερμοκρασίες». Αυτά αναφέρει ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτηση του στο X. 

Μετά από το τριήμερο καύσωνα, τους ισχυρούς βοριάδες και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες ήρθε η ώρα για ένα «φυσιολογικό» Σαββατοκύριακο με καιρό που θα θυμίζει επιτέλους Ιούνιο. 

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αύριο, Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει πρόσκαιρα στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αύριο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό. Στα δυτικά από το μεσημέρι προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες βροχές ή όμβροι στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις