Breaking news

INTIME
A

Κύμα καύσωνα θα «πλήξει» τη χώρα από την Τρίτη, με τον υδράργυρο σε ορισμένες περιοχές της Αττικής να «σκαρφαλώνει» ακόμα και στους 43 βαθμούς.

Ειδικότερα, ήδη από τον Ιούνιο, κάτοικοι του Σχηματαρίου, του Γέρακα, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης αναμένεται να δουν θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας θα μοιάζει μάλλον απαγορευτική.

Το νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει για πέντε ημέρες, καθώς ο υδράργυρος θα υποχωρήσει από το Σάββατο 15 Ιουνίου και μετά.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του mega, κα Χριστίνα Ρήγου, «την Τρίτη η ζέστη θα είναι έντονη σε όλη τη χώρα με τα πρώτα 40ρια στα ανατολικά ηπειρωτικά».

Τους 40 βαθμούς ίσως αγγίξει και η συμπρωτεύουσα, ωστόσο κατηφορίζοντας προς τη Λάρισα οι θερμοκρασίες ολοένα και ανεβαίνουν και σε συνδυασμό με τους ήπιους ανέμους που θα πνέουν θα κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η Θεσσαλία, η Βοιωτία, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στην Αργολίδα, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κρήτη αλλά και σε νησιά του Αιγαίου θα φτάσει στο κόκκινο.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν κορύφωση την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με το Άργος (42°C), τη Χαλκίδα (43°C), τη Ρόδο (43°C) και το Αρκαλοχώρι (43°C) στην Κρήτη να αναμένεται να ζήσουν έναν παρατεταμένο καύσωνα άνω των 42 βαθμών Κελσίου.

Σημειώνεται ότι στο «κόκκινο» θα είναι και ο βαθμός επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς σε όλη την επικράτεια.

Με την πρόβλεψη του καιρού συμφωνούν και οι μετεωρολόγοι Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Σάκης Αρναούτογλου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και το meteo.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις