Breaking news

Καύσωνας
A

«Κλειδώνουν» οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για τον πρώτο μεγάλο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού, που αναμένεται να φέρει υψηλές θερμοκρασίες που ίσως ξεπεράσουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου την επόμενη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο που θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία στα ανατολικά. Η Κυριακή, μια καλοκαιρινή ημέρα με αίθριο ουρανό, το θερμόμετρο θα ανέβει λίγο τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει και τους 36 βαθμούς. Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο.

Από την Τρίτη και μετά σε τροχιά καύσωνα, του πρώτου για φέτος, και από τους πιο πρώιμους των τελευταίων 20 χρόνων. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από την Τρίτη και μετά θα ξεπερνά τους 38 βαθμούς. Με τα πρώτα στοιχεία η διάρκεια του θερμού αυτού επεισοδίου θα ξεπεράσει τις τρεις ημέρες.

Έως και 43 βαθμούς Κελσίου προβλέπει ο Αρναούτογλου

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. Με μία εικόνα που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Αρναούτογλου ενημερώνει για τη μέση θερμοκρασία που θα επικρατεί στη χώρα μας από αύριο Παρασκευή έως και την επόμενη Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με την εικόνα, από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η άνοδος της θερμοκρασίας με αποκορύφωμα την Πέμπτη να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου στη Δυτική και Νότια ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και στην Αττική και στην Κρήτη οι θερμοκρασίες αυτές θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερα. Το θερμόμετρο δηλαδή θα αγγίξει μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου
Η εικόνα που δημοσίευσε ο Σάκης Αρναούτογλου

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουνίου, αναμένονται στα ανατολικά πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα βροχών και στα θαλάσσια μεμονωμένων καταιγίδων. Βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Το Σάββατο 8 Ιουνίου η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 με 33 και στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα, ενώ και την Τρίτη η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις